Σπαγκέτι με καπνιστό σκουμπρί και μυρωδικά χόρτα

_J3C1478
Υλικά (για 6 άτομα)
500 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλιές φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
\1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
1 φλιτζάνι καπνιστό σκουμπρί Ambrosia λαδιού σε λεπτά κομμάτια
1/2 φλιτζάνι πορτοκάλι χωρίς τις ίνες και τις μεμβράνες κομμένο πολύ ψιλό
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα σε φλούδες
1 κ.γ. ροζ πιπέρι
3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο πλατύ τηγάνι και σοτάρετε σε σιγανή φωτιά τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το μαϊντανό, το δυόσμο τη ρίγανη και το σκουμπρί. Ανακατεύετε και τραβάτε από τη φωτιά. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε. Όταν πρόκειται να σερβίρετε, ζεσταίνετε τη σάλτσα των αρωματικών χόρτων, ρίχνετε το πορτοκάλι και το ροζ πιπέρι κι ανακατεύετε. Περιχύνετε τα ζυμαρικά, γαρνίροντας με τις φλούδες της παρμεζάνας.

ΠΗΓΗ


Leave a Reply