Σκουμπρί καπνιστό με σαλάτα
Υλικά:
- 1 ματσάκι άγρια ρόκα
- 400 γρ. (περίπου) τρυφερές κορφές από σπανάκι
- ½ ματσάκι ψιλοκομμένος άνηθος
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2-3 μικρά αγγουράκια κομμένα σε ροδέλες
- 150 γρ. καπνιστό σκουμπρί Ambrosia κομμένο σε πολύ λεπτά φετάκια
Για τη σος:
- ½ φλιτζ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα MAILLE DIJONNAISE
- 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
- ½ σκελίδα σκόρδου
Οδηγίες Μαγειρέματος
1. Σε ένα φαρδύ μπολ για σαλάτα ανακατεύουμε τα φύλλα των χορταρικών με τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και τα αγγουράκια
2. Ζεσταίνουμε σε ένα μικρό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκουμπρί ελαφρά, στη συνέχεια σβήνουμε με λίγο χυμό λεμόνι, το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη για λίγο
3. Το τοποθετούμε κομμένο σε κομματάκια επάνω στα χορταρικά
Για τη σος:
1. Σε ένα βαζάκι ή ένα σέικερ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό των λεμονιών, τη μουστάρδα, το αλάτι και το ψιλοκομμένο σκόρδο
2. Κουνάμε ζωηρά το βαζάκι για να ανακατευτούν καλά τα υλικά
3. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος και προσθέτουμε, εάν θέλουμε, ελάχιστο αλάτι