Σαλάτα με καπνιστό σκουμπρί
Για τη σαλάτα
- 1 μεγάλη ροάσινη σαλάτα
- 1 μεγάλη κόκκινη λόλα
- 10 ντοματίνια κομμένα στα δυο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι καπνιστό σκουμπρί Ambrosia καθαρισμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
Για τη σάλτσα
- 1 κουτ. σουπ. μέλι
- 1 κουτ. σουπ. μουστάρδα dijon
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένετε πολύ καλά με κρύο νερό τις πράσινες σαλάτες. Τις στεγνώνετε καλά με βαμβακερή πετσέτα. Τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι ή με το μαχαίρι. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με το κρεμμυδάκι και τον άνηθο.
2. Σε ένα βάζο γυάλινο που κλείνει καλά ρίχνετε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί με μια κουταλιά της σούπας νερό χλιαρό. Κλείνετε και ανακινείτε πολύ καλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά και να σχηματισθεί μια ομοιογενής σάλτσα. Περιχύνετε με αυτή την σαλάτα και ανακατεύετε πολύ καλά με το χέρι.
3. Μεταφέρετε την σαλάτα σε μια πιατέλα ή σε ένα μπολ και τοποθετείτε ανάμεσα στα φύλλα τα ντοματίνια και το σκουμπρί. Προσθέτετε αν θέλετε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.