Πιπεριές Φλωρίνης με αντζούγιες
Μέσα σε λίγα λεπτά ετοιμάστε αυτό το εντυπωσιακό και νοστιμότατο ορεκτικό. Είναι ιδανικός μεζές για ούζο ή μπύρα.
Εκτέλεση
1. Διαλέγουμε μικρές και ίσιες πιπεριές Φλωρίνης. Τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Με κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε το κοτσάνι και το κεφάλι της πιπεριάς (τις ανοίγουμε). Βάζουμε σε κάθε πιπεριά μία αντζούγια Ambrosia και λίγο μαϊντανό.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πιπεριές σε μέτρια φωτιά, αφού τις αραδιάσουμε όλες σε μία στρώση στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για 2΄-3΄ από κάθε πλευρά.
3. Αλατοπιπερώνουμε (προσοχή στο αλάτι, οι αντζούγιες είναι αλμυρές) και σβήνουμε με το ξίδι. Τις αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά