Πατατοσαλάτα με ελιές και λακέρδα
Υλικά
- 500 γρ. πατάτες με τη φλούδα, πολύ καλά πλυμένες
- 200 γρ. φασολάκια φρέσκα (όταν είναι εποχή τους)
- 2 μεγάλα φιλέτα λακερδας
- 3 αυγά, σφιχτοβρασμένα, κομμένα στα τέσσερα
- 1 κουτ. σούπας καπαρόφυλλα
- 10 τοματίνια τσέρι, κομμένα στα δύο
- 1 σακουλάκι ρόκα baby
- τα φύλλα από 1/3 ματσάκι μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 10 ελιές μαύρες χωρίς τα κουκούτσια
Για τη σάλτσα
- 100 ml ελαιόλαδο
- 50 γρ ξίδι από λευκό κρασί
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδου
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας
Πασπαλίζουμε τις πατάτες με λίγο χοντρό αλάτι και ψήνουμε σε ταψάκι με αλουμινόχαρτο στον φούρνο, από 30-60 λεπτά στους 200 (αναλόγως του μεγέθους τους). Όταν κρυώσουν ελαφρώς τις κόβουμε σε χοντρά ζάρια με τη φλούδα.
Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό,σουρώνουμε και κρυώνουμε με παγάκια. Κόβουμε στα 3
Κόβουμε τη λακέρδα και τις ελιές σε ζαράκια.
Βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα υλικά της σάλτσας.
Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε στο αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε.
Μιχάλης Πουλαράκης
ΜεΖεν Chef