Πίτσα με σαρδέλα, κρεμμύδι και καυτερή πιπεριά

assets_LARGE_t_241761_54535083

Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά

Υλικά-1 δόση για βάση πίτσας (βλ. Εύκολη βάση πίτσας)
Για την επιφάνεια
-1/3 φλιτζανιού σάλτσα ντομάτα της επιλογής μας
-1 μπάλα μοτσαρέλα φρέσκια κομμένη σε λεπτές φέτες
-3 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
-4-6 σαρδέλες φρέσκες καθαρισμένες
-1/2 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
-1/3 κουτ. γλυκού θυμάρι ξηρό
-1/2 πιπεριά κόκκινη καυτερή ψιλοκομμένη
-1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο

EκτέλεσηΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C χωρίς αέρα. Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας σε ταψί το οποίο πρώτα έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε με κουτάλι πάνω στη βάση της πίτσας τη σάλτσα της ντομάτας. Βάζουμε στη συνέχεια από πάνω τις φέτες της μοτσαρέλας, το κρεμμύδι και τις σαρδέλες. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το θυμάρι, την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο και την παρμεζάνα και βάζουμε την πίτσα στον φούρνο. Την ψήνουμε μέχρι το ζυμάρι να πάρει χρώμα, περίπου 8-10 λεπτά και τη βγάζουμε από τον φούρνο. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι στην επιφάνειά της και την ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Σερβίρουμε αμέσως.

ΠΗΓΗ


Leave a Reply