Ντιπ με αντζούγιες
Υλικά
- 100 γρ παστα αντζουγιας
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε άλμη
- 2 κουτ. Σούπας ψίχουλα από λευκό ψωμί.
- 2 κουτ. σούπας αμυγδαλα λευκά τριμμένα σε σκόνη
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 2 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες χωρίς τις πράσινες φύτρες
- Λίγο θυμάρι φρέσκο
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη, τριμμένη
- 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στον πολτοποιητή την πιπεριά Φλωρίνης, τα φιλέτα αντζούγιας, τις σκελίδες σκόρδου και το μαϊντανό και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, τα ψίχουλα , τα αρωματικά και σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Μπορεί να μη χρειαστεί όλο. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά και διατηρούμε το ντιπ στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.
Για να σερβίρουμε, απλώνουμε το ντιπ αντζούγιας πάνω σε παξιμαδάκια -ταιριάζει πολύ με κριθαροπαξιμαδάκια- ή σε φέτες ψωμιού της αρεσκείας μας.
Μιχάλης Πουλαράκης
ΜεΖεν Chef